Voor wie het nog niet wist.
Intervolvement is Jung geworden!

logo

Echt waar, kijk snel op onze nieuwe website

De beste brief zet de lezer voorop

Wat weten de lezers al? Wat zullen ze graag willen lezen? En hoe speelt onze organisatie daar goed op in? Zó schrijven, vanuit het perspectief van de lezer dus, is een Gouden Veer waard, oordeelde de jury van de Nationale Schrijfwedstrijd.

De prijs voor de beste overheidsbrief voor een individuele burger ging op 10 november naar medewerkers van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het betrof een brief van de Afdeling Publieke Dienstverlening aan de ouders van adoptiekinderen over de gegevens van hun kind in de BRP (Basisregistratie Personen). De brief is volgens de jury een toonbeeld van klare taal. De lezers kunnen er alle informatie in vinden die ze nodig hebben.

 

Het doel van de schrijfwedstrijd is de aandacht te vestigen op de noodzaak van heldere taal. Op de dag dat de wedstrijd plaatsvond ging ook het Netwerk Begrijpelijke Overheid van start. Dit is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Taalunie.

 

U weet zelf natuurlijk allang dat goede communicatie de ontvanger centraal zet. Heeft u hulp nodig bij het verwoorden van een heldere boodschap die uw klanten verder helpt? Bel Intervolvement voor een gratis consult, telefoon 023-534 1805.